Lia Steeman en Welkom op het Werk

Drijvende kracht achter Welkom op het Werk is Lia Steeman. Facilitair zwaargewicht, maar vooral een netwerker in hart en nieren. Ziet altijd oplossingen en mogelijkheden en gaat door waar anderen afhaken. Lia haalt energie uit het samenwerken met gedreven mensen. Iets voor een ander kunnen betekenen en samen aan iets moois bouwen is haar passie.

 

In een jaar tijd groeide het concept Welkom op het Werk uit tot een moderne succesformule. Naast het beschikbaar stellen van flexwerkplekken ("dat doet iedereen") zag Lia een nieuwe kans: ze stelt haar locaties beschikbaar voor spitsmijders. Ze onderschrijft daarmee de strijd om duurzaamheid en helpt mee aan het verminderen van de files tijdens de spits. 

 

Lia is ook maatschappelijk betrokken. Ze organiseert allerlei activiteiten en evenementen voor en met ondernemers. Neemt actief deel in netwerkverenigingen en houdt continue de vinger aan de pols bij de gemeente. Zorgen voor verbinding is haar specialiteit!

 

Lia’s loopbaan

Lia studeerde toegepaste huishoudkunde en werkte daarna jaren als leidinggevende bij een schoonmaakbedrijf en later als manager Facilitair Beheer bij ziekenhuizen in Gouda en Utrecht. Leidinggeven aan ruim 100 medewerkers ging haar prima af.

 

In 2007 ging ze als zelfstandig facilitair manager aan de slag. ‘Een leerzame periode, met prachtige opdrachten. Ik was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het hele facilitair beheer van MEE Plus Groep. Maar zzp’er zijn vond ik ook eenzaam; mijn verjaardag was een dag als alle andere. Terwijl ik anders voor legio mensen verjaardagstaart meenam en de hele dag gezellige gesprekjes had.’

 

IN4STEPS
In 2010 richtte Lia samen met Petra Niestadt IN4STEPS op. IN4STEPS regelt en organiseert alles rond een verhuistraject. ‘Stukken leuker om samen een bedrijf neer te zetten! En de samenwerking met Petra loopt geweldig goed. Zij is heel creatief, maar ook klantgericht. Samen met mijn beheerservaring is dat een effectieve combinatie. Daarom ben ik erg blij dat Petra haar talenten ook voor Welkom op het Werk (WOW) wil inzetten.’

 

Waarom WOW?
‘WOW heb ik opgericht omdat ik uit ervaring weet dat in je eentje zp’er zijn best zwaar is. Alles zelf organiseren is een hele klus. Met WOW wil ik zp’er zijn leuker en gemakkelijker maken. Met werkplekken waar je:

  • lekker productief kunt zijn;
  • ervaringen en vragen met ‘collega’s’ deelt;
  • nieuwe ideeën opdoet.’

 

WOW stimuleert
‘Tegelijkertijd zijn oplossingen voor lege kantoorgebouwen hard nodig. En is file mijden belangrijk in het kader van duurzaamheid. WOW biedt zo een totaalpakket voor zp’ers en bedrijven: prettiger werken, een gebouw dat goed gebruikt wordt en een stap richting duurzaam werken. En WOW is goed voor je productiviteit: je werkt altijd harder in een omgeving waar anderen ook hard werken. Dat stimuleert je.’

 

WOW is teamwork
‘WOW hebben we met elkaar opgezet. Vanuit het niets. Een geweldig team vol kwaliteit:

  • Petra Niestadt zorgt voor de sfeervolle, moderne en warme inrichting van de locaties;
  • Stephan Tellier fotografeert en filmt regelmatig voor ons;
  • Marjolein Vink zet de puntjes op de 'i' wat betreft pr en communicatie;Over Wow

Lia Steeman

e-mail Lia Steeman  LinkedIn account Lia Steeman  Foursquare Lia Steeman  website In4steps